Skip to content

Ţoca

De găsit

Twitter

Facebook

LinkedIn

 

 

Online

Adevărul Holding (2011 – )

Currently.

 

 

 

 

Ringier, Libertatea.ro (2008 – 2011)

Am preluat Libertatea.ro la 1 iulie 2008, într-un moment în care tabloidul Ringier neglija aproape în totalitate conceptul de online. Cumva, oamenii care decideau atunci în companie mi-au dat mână liberă aproape în totalitate, motiv pentru care o să le fiu recunoscător mereu. Aşa a fost posibil să mă ocup, simultan, de proiectul noului site, dar şi de recrutarea unei echipe de 12 oameni (ulterior, în punctul maxim, ea a ajuns la 18) şi de toate detalii formării unui departament de la zero. Pe 22 septembrie, totul a fost gata, iar site-ul a trecut live, înlocuind versiunea arhaică pe care o găsisem. S-a plecat de la aproximativ 560 k vizitatori unici/lună/iulie. Creşterea s-a păstrat constantă în 2009 şi 2010, maximul atins fiind de 2.074.974 unici pe lună şi primul loc într-un clasament neoficial al site-urilor cu conţinut editorial.

În vara lui 2010, am începutul lucrul la proiectul de relansare al site-ului, pe care l-am predat, finalizat în proporţie de 90 la sută, în ianuarie 2011. În toamna-iarna 2010, am luat parte la proiectul de integrare online-print în Newsroom-ul Libertatea. Ulterior, site-ul a fost relansat, cu mici modificări grafice faţă de proiectul iniţial, simultan cu lansarea Newsroom-ului, în martie 2011, la puţin mai mult de o lună după ce am părăsit Libertatea şi Ringier.

 

 

Sport Total (2006-2007)

Un fel de pionerat pentru mine în online. Fără vreo experienţă precedentă în online, m-am ocupat de relansarea ediţiei electronice a cotidianului de sport care-şi propunea, atunci, să fie „mai mult decât fotbal”. Cum foştii proprietari au simţit nevoia să închidă site-ul, iar print-screen-uri nu s-au păstrat, singurul document online pe care îl mai găsesc este o analiză pe care Manafu a avut amabilitatea, la vremea respectivă, să o facă.  Şi, ca bonus, amintirile.

 

Offline

Presa scrisă va muri, într-un fel sau altul, aşa că e mai puţin interesant ce-am făcut înainte de online, mai cu seamă că nici nu mă mai defineşte. Este, în schimb, parte din experienţa mea şi aş putea-o caracteriza drept invaluabilă, dat fiind faptul că puţini dintre oamenii de online de acum au avut parte de un background serios în presa scrisă. Aşadar, în mult prea puţine cuvinte, comparativ cu nopţile pierdute în diferitele redacţii, am fost:

  • Coordinator of Pro Sport local editions at Publimedia (2008)
  • Producer at Sport.ro TV at Media Pro (2007-2008)
  • Deputy Editor-in-Chief at Sport Total (2006-2007)
  • Head of department – Soccer (International) at Sport Total (2005-2007)
  • Head of department – Soccer (International) at ProSport at Ringier Romania (2003-2005)
  • Editor at Sports Department at Editie Speciala, Craiova (2001-2003)
  • Sports Editor at Cuvantul Libertatii, Craiova (2000-2001)
Un amănunt: Toate detaliile, realizările,  joburile, per ansamblu, prezentate în pagina asta, n-au fost făcute de unul singur şi n-ar fi fost posibile fără aportul unor oameni absolut excepţionali, pe care i-am întâlnit în diverse momente ale vieţii şi care şi-au lăsat amprenta pe cariera şi pe personalitatea mea. Asta-i, însă, pur şi simplu o pagină informativă, mulţumirile pentru ei şi-au găsit şi-şi vor mai găsi locul în alte ocazii, mereu neaşteptate 🙂
Reclame