Skip to content

Ce fac în BCR Tenis Partener 2011

Toţi oamenii au nişte pitici. Al meu, cum v-am învăţat deja, este tenisul. Well, cei de lângă mine ştiu că mă uit la zeci de meciuri, că mor după Federer, dar nu-l suport pe Hănescu, că vreau să ajung la toate cele 4 turnee mari (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open), şi că, în tenis, love means nothing >:).
Şi mai ştiu, mai important ca orice, că joc cât de mult pot şi că sunt înscris într-un circuit pentru amatori care-mi face viaţa infinit mai frumoasă. Pentru că, dincolo de faptul că pot să practic într-un mod organizat o pasiune, mă asigur că fac mişcare, că întâlnesc oameni noi şi că umblu prin ţară. So, it’s fun.

Ce este BCR Tenis Partener v-am mai tot explicat, detalii extrem de bogate şi convingătoare găsiţi pe site-ul oficial, iar cum m-am descurcat anul trecut, în primul meu sezon, v-am povestit, la fel, cu lux de amănunte, aici.

Disclaimer: De aici, probabil vor urma multe detalii tehnice. I really don’t care, pentru că postul ăsta, în esenţă, e scris doar pentru mine. Pe parcursul anului va căpăta proporţii; voi face cronica tuturor turneelor la care o să particip. 

Clasament inceput 2011Partea a doua, noul sezon adică, a început acum două săptămâni. Obiectivul meschin al sezonului este să câştig 2 turnee. Obiectul principal, însă, este altul.

Spre deosebire de anul trecut, când am fost poate exagerat de îndârjit şi e posibil să fi uitat uneori să mă şi bucur de joc, anul ăsta vreau să mă distrez cât pot de mult. Să mă bucur de fiecare meci, să mă relaxez la fiecare turneu, şi, ca bonus, să merg la cât mai multe turnee în afara Bucureştiului. Am deja în plan oraşe precum Braşov, Mamaia,  Deva, Cluj, Arad, so, să sperăm că le pot bifa pe toate. Şi, evident, să câştig cât mai multe meciuri.

De aici începem, aşa arată clasamentul (stânga), cu mine pe locul 10 (din 535 de jucători înscrişi la nivelul 5) şi cu marii rivali şi prieteni prin preajmă: Vincenţiu, pe locul  2, Radu, pe locul 14.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 6 – Cupa Persil Gold, Bucuresti

3-6 iunie, turneu Gold, 24 jucători

Rezultat obţinut: eliminat în optimi de finala

Şi, ca sa-mi desavarsesc „opera”, am reusit sa stric si al treilea turneu din cele trei pe care mi le-am dorit foarte mult :)) Disputat la baza Dinamo, primul Gold din Bucuresti a avut unul dintre cele mai dure tablouri pe care le-am vazut vreodata de cand sunt in circuit. 13 dintre cei 24 de jucatori inscrisi aveau cel putin un turneu castigat in cont. Asa a fost posibil sa pic inca de la primul meci cu Horia Bogdan (daca scrolati mai jos, o sa-l gasiti la primul turneu, m-a invins in finala atunci). N-a fost loc de revansa. Prea temator in primul set (inca cu gandul la Mamaia), 2-6. Apoi, brusc, senzational in al doilea: 6-0. In super tiebreak, am pierdut cu acelasi fatidic 8-10.

Ca atare, am doua eliminari la rand in primul tur, si, de departe, traversez cea mai neagra pasa a sezonului. Tocmai asta ma face optimist, de regula urmez o astfel de perioada cu ceva foarte bun. Let’s see 🙂

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Tur Liber R32
Ioan Horia Bogdan  NVL 5 R16 67 2 – 6 | 6 – 0 | 8 – 10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 5 – Cupa DPD, Mamaia

26-29 mai, turneu Platinum, 24 jucători

Rezultat obţinut: eliminat în optimi de finala

Evident, cum imi e caracteristic, cand incep sa ma duc la fund, ma duc si nu ma opresc asa usor. Povestea de la Brasov s-a repetat la Mamaia, la cel mai asteptat turneu al inceputului de sezon, acolo unde m-am dus cu mari asteptari. Cotat drept favorit 2, aveam toate sperantele ca voi face o noua finala cu Vincentiu, mai cu seama ca partea mea de tablou arata accesibila. Numai ca planurile de acasa n-au avut nicio legatura cu ce s-a intamplat pe teren. Am intrat sambata (primul tur din nou liber), am castigat primul set cu 7-5, am condus in al doilea cu 3-1, cu 4-2, cu 5-4, gasind totusi o cale sa-l pierd cu 5-7. Horror-ul s-a prelungit in super tie-break, unde am condus cu 4-0 si 5-1, numai ca sa-l pierd si p’asta, si o data cu el si meciul, cu 8-10. Totul, pe fondul a numeroase greseli absolut halucinante. Asa ca, dupa un meci pe care n-aveam voie sa-l pierd, turneul s-a incheiat mult mai repede pentru mine decat mi-as fi inchipuit vreodata. Vince si-a vazut insa de treaba si si-a trecut in cont al 3-lea titlu al sezonului, trecand si pe locul 1 la general.

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Tur Liber R32
Eduard Negoita NVL 5 R16 43 7 – 5 | 5 – 7 | 8 – 10

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 4 – Cupa Olimpia, Brasov

20-22 mai, turneu gold, 24 jucători

Rezultat obţinut: eliminat în sferturi de finala

Primul pas al unei serii de 3 turnee puternice. O competitie bizara, care a inceput perfect, cu o victorie muncita, dar foarte frumoasa, si care s-a terminat, in seara aceleiasi prime zile, urat de tot. In primul tur am avut bye, in turul 2 am castigat un meci cat un razboi al nervilor, pentru ca, in sferturi, sa stric tot ce facusem frumos si sa pierd lamentabil, 0-6, 2-6. Atitudinea, total nepotrivita, a fost de vina.

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Tur Liber R32
Alexandru Zara NVL 5 R16 241 7 – 6 | 6 – 2
Gabriel Alexandru Neculoiu NVL 5 QF 73 0 – 6 | 2 – 6

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 3 – Academia Enache, Bucureşti

7-8 mai, turneu silver, 16 jucători

Rezultat obţinut: finala

Am facut din nou finala, pentru a doua oara in acest sezon. Am pierdut iar finala, pentru a doua oara in acest sezon :))

Am defilat in primele trei meciuri, jucand extrem de solid si de organizat, apoi m-am intalnit, in finala, cu Vincentiu. Povestea meciului am scris-o aici 🙂

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Cosmin Cruceru NVL 5 R16 165 6 – 2 | 6 – 3
Sergiu Maznic NVL 5 QF Indisponibila 6 – 2 | 6 – 2
Cristian Chelaru NVL 5 SF 236 6 – 2 | 6 – 2
Vincentiu Mihaiu NVL 5 F 2 3 – 6 | 4 – 6

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 2 –  TC 2000, Bucureşti

30 aprilie – 1 mai, turneu silver, 16 jucători

Rezultat obţinut: eliminat în turul 2

Unul dintre turneele la care m-am simţit cel mai incomfortabil, iar eu am prostul obicei să resimt asta în timpul meciului. La marginea Bucureştiului, cu o programare defectuoasă, care ne-a mutat pe o altă bază pentru meciul din turul 2, şi mai departe. Multă aşteptare, puţin tenis. În turul 1 am fost total apatic, iar în turul 2 am prins o zi oribilă, nu cred că am făcut mai mult de două puncte direct câştigătoare. Cu un adversar oricum foarte bun, nu mi-am dat nicio şansă. Una peste alta, un turneu total neplăcut, pe care sper să-l uit cât mai repede. L-a câştigat Vincenţiu, by the way.

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Corina Marginas NVL 5 R16 403 6 – 4 | 6 – 1
Andrei Stan NVL 5 QF 179 2 – 6 | 1 – 6

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Săptămâna 1 – Tenis Class, Bucureşti

15 – 17 aprilie, turneu silver, 16 jucători

Rezultat obţinut: finalist

Am fost cap de serie numărul 1, şi, până la un punct, lucrurile au mers ireproşabil. Am câştigat primele trei tururi fără să pierd vreun set. În finală însă, lucrurile s-au precipitat un pic. Am jucat împotriva unui jucator pe care nu-l mai întâlnisem anterior, care şi-a jucat foarte bine cărţile şi care nu mi-a dat prea multe şanse. După 1-6 în primul set, am relansat meciul în cel de-al doilea, însă insuficient să mai salvez şi meciul.

Meciuri:

Adversar / Nivel Runda Clasare* Scor
Ciurescu Antoniu – Narcis NVL 5 R16 Indisponibila 6 – 2 | 6 – 4
Cezar Samoila NVL 5 QF 493 6 – 3 | 6 – 4
Silviu Minoiu NVL 5 SF Indisponibila 6 – 1 | 6 – 4
Ioan Horia Bogdan NVL 5 F 521 1 – 6 | 5 – 7


Reclame

One Comment

Lasă un comentariu
  1. Radu / apr. 30 2011 12:18 pm

    Bafta la turneu, maestre! Tine steagul sus pana la Platinum cand refacem echipa de vis!
    … meanwhile eu ma indop cu niste pastile =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s