Skip to content
Ianuarie 10, 2012 / Adrian

Cum şi de ce a început bine WeRock.ro

La trei luni şi-un pic de la momentul zero de care vă vorbeam aici, WeRock.ro, site-ul de muzică, film şi going-out pe care l-am lansat toamna trecută, a făcut câţiva paşi promiţători pe drumul pe care i-l conturasem încă de la concept şi implementare. Şi cum el a devenit tot mai important pentru mine, e musai să vă împărtăşesc de ce consider că e un început bun pentru WeRock.

Pentru că a plăcut, din prima, multor oameni care ştiu cu se mănâncă fie online-ul, fie muzica, fie amândouă. Le mulţumesc  acum tuturor celor care, întrebaţi sau nu, ne-au felicitat pentru idee, pentru design, pentru concept, pentru conţinut sau pentru nume. Numărul lor a fost surprinzător de mare.

Pentru că a canalizat în jurul lui o echipă care începe să se contureze drept foarte frumoasă, altruistă, implicată şi ataşată de proiect. Pentru că întăreşte prietenii vechi, ţine oameni frumoşi aproape şi îţi face cunoştinţă cu alţii noi.

Pentru că avem conţinut propriu şi bun. Pe WeRock.ro au apărut câteva materiale de o calitate bună sau chiar foarte bună, genul de conţinut pe care, într-o epocă în care toată lumea ia de la toată lumea, foarte puţini stau să îl mai creeze. Aşa au apărut interviurile cu Dan Bordeianu, Robert Turcescu, Adrian Georgescu, Dragoş Bucur sau Adelin Petrişor, materialele cu Maria Dinulescu sau Ada Condeescu, analiza cu Şerban Huidu, seria de ştiri şi analize despre Vocea României sau o exclusivitate pe care rar ai şansa să o vezi, întâlnirea live cu Roger Federer. Citiţi-le, merită!

Pentru că s-au întâmplat lucruri precum cel povestit aici, un moment care mie unuia mi-a transmis că suntem clar pe drumul cel bun. Momentul Laviniei, parte – alături de Radu, Cristiana şi de enigmatica Natalia –  importantă din echipă, o fată fără vreun dram de experienţă jurnalistică, dar cu suficient curaj cât să se ducă singură la Cristi Minculescu, fără s-o înveţe nimeni şi să-l ia la întrebări într-un interviu pe cameră, făcut pentru WeRock.ro şi Europa FM.

Pentru că avem conţinut mult. Fac ce fac şi revin la conţinut. „Content is the king” şi „The best SEO is the content”, aşa că întreaga noastră promovare se rezumă la conţinut. WeRock.ro publică materiale în întregime proprii. Încearcă să evite banalităţile şi ştirile prezente peste tot, iar atunci când asta nu e posibil, le dă o tonalitate personală. Aduce personaje precum cele enumerate mai sus. Fără scandaluri, fără titluri cu „VEZI AICI” (pe bune, am evitat formula asta în disperare, chiar şi într-un caz în care chiar se impunea).

Avem, pe lângă schema clasică de conţinut (Muzică de la noi – de la ei – Muviz – Recomandări – Extra) şi o rubrică de editoriale, Voices. Le mulţumim celor care au semnat şi celor care vor semna în viitor.

Avem patru rubrici fixe (Premierele cinematografice, Morning Mix, Portret de Artist şi Questions), peste 500 de materiale până acum şi o comunitate de peste 1.400 de prieteni pe pagina noastră de Facebook.

Apropo de Facebook, cel mai bun material din acest punct de vedere a fost interviul cu Dan Bordeianu, care a adunat 416 like-uri.

Pentru că ne-am făcut deja mulţi prieteni şi câţiva parteneri de nădejde. Mai mulţi artişti ne-au primit cu braţele deschise şi ne consideră deja drept colaboratori serioşi, iar alte câteva branduri ne-au primit alături de ei în proiectele lor. Îi salutăm şi le mulţumim celor de la Radio Europa FM, Radio Guerrilla, Pro TV, Media Pro Distribution, Independenţa Film, Radio Zu, Music Channel, etc. Le mulţumim şi PR-ilor şi echipelor din spatele artiştilor cu care colaborăm, sau site-urilor mari şi foarte mari care au început să ne preia, cu link sau fără (la „fără link” e un singur exemplu, cine alţii decât prietenii mei).

Pentru că pregătim, alături de prieteni noi, câteva surprize foarte frumoase pentru publicul nostru. Îi salutăm pe cei care ne-au fost alături din prima zi şi îi aşteptăm cu drag pe restul. Pentru ei toţi avem planuri foarte mari şi originale în 2012!

***

Tot ce am scris aici nu înseamnă că totul e perfect pe WeRock.ro. Nu, nici pe departe, WeRock e abia un copil, mai avem foarte mult de muncă, suntem conştienţi de asta, avem un drum lung în faţă pentru a ajunge acolo unde ne dorim. În numele prietenilor mei, cu care lucrez, mi-am luat însă un moment de pauză ca să vă spun că nouă ne este foarte drag de ceea ce facem şi de forma pe care a început să o capete produsul nostru.  Şi că vom ajunge cu siguranţă la destinaţie. Aşa că, în loc să o faceţi mai târziu, mai bine veniţi lângă noi încă de pe acum 🙂

WeRock.ro e de găsit pe site, pe Facebook, pe Twitter şi pe Google Plus.

Reclame

4 comentarii

Lasă un comentariu
  1. Alina Danciu / Ian 10 2012 6:00 pm

    Bafta in continuare! Sa stii ca eu tot nu ma las cu opera, si atunci cand merg data viitoare in Paris a doua zi o sa ai un articol pe mail!

  2. Alina Danciu / Ian 10 2012 6:01 pm

    A se citi cand merg data viitoare in Paris la opera 🙂

  3. Adrian / Ian 10 2012 6:01 pm

    🙂 Multumesc! Il astept cu drag 🙂

Trackbacks

  1. Silence, please! Ladies and gentlemen, vă prezint treizecizero.ro! « Adrian Ţoca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s