Skip to content
iulie 18, 2009 / Adrian

E greu să găseşti un mix bun

Poţi să fii un tip cu un job bun, să fii apreciat de o companie întreagă, să te tragi de şireturi cu şeful cel mai mare, să fii plăcut, urmat, copiat, luat de bun, privilegiat, iar tu de fapt eşti un trântore, un adaptabil la orice realitate, un vânzător de impresii false, un mincinos de viaţă şi de principii, un strecurabil printre sitele altora. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să fii un tip mişto, deştept, şarmant, cuceritor, enervant de smart şi de plăcut, dar să îţi lipsească fix acel „something” care provoacă o întrebare stupidă: „Ce şi de ce-i lipseşte ăstuia?”. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să fii, prin definiţie, cel mai bun prieten din lume. Omul care le ştie pe toate, care le rezolvă pe toate, tatăl-tuturor-problemelor. Şi totuşi, să ai un talent bizar de a lua cele mai proaste decizii tocmai în ceea ce te priveşte. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să fii mare manager de media, să ai istoria, performanţele, know-how-ul, valoarea de partea ta. Uneori, şi vocea. Şi totuşi, să dai penibil cu băţul în baltă, luându-te după ce ai auzit de la alţii. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să te îndrăgosteşti, de o revelaţie, de o idee, de o imagine, de un principiu, dar să nu mergi până la capăt, pentru că îţi pare prea riscant să-ţi asumi – ce altceva decât – riscul. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să subestimezi, dar să plăteşti pentru asta. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să fii o tipă cu personalitate, abilă, populară, poţi duce pe mulţi de nas cu asta. Dar să nu uiţi că ţi-ai furat statutul. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să ştii să ataci, dar să nu ştii să te aperi. Poţi să crezi că eşti ironic, dar să fii un înţepat. Poţi să lucrezi pe la spate, dar să fii plesnit peste faţă. Poţi să epatezi, dar să te expui. Poţi să bârfeşti, dar să descoperi că bârfitului nu-i pasă. Poţi să plângi amar, dar să o faci din interes. Poţi să ai bani, dar să n-ai suflet. Sau invers. Poţi să loveşti şi să scapi – nu te grăbi să te bucuri – mai devreme sau mai târziu, rişti să ajungi la mâna celui pe care l-ai lovit. Poţi să vorbeşti, dar să nu ştii despre ce. Poţi să greşeşti, dar să te poţi îndrepta. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să citeşti textul ăsta şi să ai impresia că aş fi scris despre mine. Ar fi preferabil să te simţi. N-o să te simţi. E greu să găseşti un mix bun.

Poţi să mă urăşti, poţi să mă invidiezi, poţi să mă subestimezi. Probabil că ai şi motive. It doesn’t matter. Dar poţi?

Paraziţii – Un mix bun

Reclame

3 comentarii

Lasă un comentariu
 1. Corina / iul. 20 2009 2:23 pm

  Adrian,

  scrii foarte frumos. Pe bune!

  Felicitari!

  Sincere.

  Imi place foarte.

Trackbacks

 1. Yes, we rock! « Adrian Ţoca
 2. 2012 « Adrian Ţoca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s