Skip to content
iunie 8, 2007 / Adrian

„Haide!”

Ca unul caruia ii intepeneste ore in sir televizorul pe Eurosport cind vine vorba de tenis, ma declar incintat ca am putut urmari cap-coada Roland Garros-ul de anul asta. Si e una dintre cele mai reusite editii din ultimii ani. N-am mai vazut de mult semifinale atit de cinstite, atit la fete, cit si dincolo, pe terenul de joaca al lui Nadal. Pe ambele tablouri a ajuns in semifinale cine trebuia. N-a mai fost loc de intimplari. Cei mai buni patru din lume la ora asta, indiscutabil.
Ana Ivanovici are 19 ani si, probabil, tot atitea zeci de mii de admiratori. E la prima ei finala de Grand Slam, insa e un amanunt care nu transpira de nicaieri din jocul ei. In semifinala frumoaselor, a ridiculizat-o pe Sharapova. Stiu, rusoaica a fost jenata de umar, dar inclin sa cred ca n-avea nici o sansa chiar si in conditii normale.

Oarecum nedrept, meciul nu s-a decis pe criterii de Miss. Cum cele doua sint egale atit in talent, cit si in superstitii, ar fi fost o departajare rezonabila. E hazliu sa le vezi pe amindoua cum se caznesc sa nu calce liniile albe ale terenului atunci cind mingea nu e in joc. Sharapova exagereaza rau. Am observat-o chiar si in timpul punctelor. Cind poate, se fereste de linii precum Federer de Canas. Sau cum se ferea Andrei Pavel de Federer. Sau cum se fereste Hanescu de tenis.

A plouat cu executii adinci, mingi lipite de tusa, lovituri cistigatoare, toate intr-o singura directie, citeva dintre ele picantate de tipatul de lupta al Anei: „Haide!”. Printre atitzia „C’mon!” ori „Vamos!” aproape rastitzi, stilul gratios al sirboaicei e ca un bonus. Ivanovici aduce o alta dimensiune. E mai copilaroasa, nu incrincenata. Foarte decenta. E relaxant s-o urmaresti jucind.

Din pacate, in finala va da peste Justine Henin, echivalenta lui Nadal pe zgura de la Roland Garros, care n-a stat prea mult la negocieri cu Jelena Jankovici, o alta sirboaica de superclasa. Jankovici a parut insa mult prea deconectata. Mustata lui Ion Tiriac poate fi martora, judecind dupa miscarile dezaprobatoare. In mod normal, Ana va ramine doar cu titlul de runner-up si cu satisfactia locului 5 pe care va fi saptamina viitoare, cea mai inalta prezenta a ei in WTA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s